Ilmalanlinna harjakorkeudessa – ekologinen ja hybridityöskentelyyn sopiva toimisto valmistuu keväällä 2023 Ilmalantorin laidalle

GEM Property Oy:n projektivuokrauksessa oleva uudiskohde Ilmalantorin laidalla on harjakorkeudessa.

Ilmalanlinnan suunnittelussa tavoitteena on ollut, että se on niin taloteknisesti, palveluiden kuin saavutettavuuden osalta kokonaisekologinen. Suomen huippusuunnittelijat Parviainen Arkkitehdit Oy:n ja Sweco Finland Oy:n johdolla varmistavat, että 12 000 neliön toimistotilojen laatutaso on erittäin korkea.

Rakennukselle tulee vastuullisuutta ja hyvinvointia kuvaavat LEED Gold ja WELL Platinum Core -sertifikaatit. Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota terveysturvallisuusasioihin luomalla kiinteistölle sitä varten suunniteltu New Normal -konsepti. Konseptin ajatuksena on parantaa tilojen hygieenisyyttä tarkasti valituin materiaalein ja toimintaratkaisuineen.

Myös ympäristönäkökulma on vahvasti suunnittelun keskiössä. Kohteen energian kulutusluokka on A, sähkötuotossa käytetään aurinkopaneeleja ja maalämpöä sekä kaukolämpö ja -kylmä tuotetaan uusiutuvasta energiasta. Ilmalanlinna käyttää 100% uusiutuvaa energiaa.

Tämän päivän hybridityöskentely edellyttää joustavaa tilankäyttöä. Ilmalanlinnassa tarjolla on kolmikerroksinen yhteistyöskentelyalue, joka mahdollistaa vuokralaisille omien tilojensa tehokkaamman hyödyntämisen. Vuokralaisten käytössä on myös runsaasti erilaisia neuvottelu- ja työskentelytiloja lähi- ja verkkotapaamisiin. Ravintoloitsija Kim Heiniö henkilöstöineen huolehtii siitä, että lounas- ja catering-palvelut ovat huippuluokkaa.

Ilmalanlinna valmistuu keväällä 2023 uuden Ilmalantorin laidalle. Sijainti nopeasti kehittyvällä Pasila-Ilmalan alueella on erinomainen, hyvien kulkuyhteyksien varrella. Ilmalantori on juuri avattu ja uusi raitiovaunulinja 9 alkaa kulkemaan torilla lokakuussa 2022. Myös Ilmalan juna-asema mahdollistaa toimivat ja nopeat julkiset yhteydet.

Kohteen vuokraus on täydessä vauhdissa. Muun muassa Sweco ja Uponor ovat ensimmäisten vuokralaisten joukossa, jotka muuttavat upouusiin tiloihin keväällä 2023. Kohdetta manageroi CBRE Finland Oy.

 

Lisätiedot:

Joona Reunanen, GEM Project Asset Management Oy, p. +358 45 179 8778